Omgeving

De prachtige Hanzestad Deventer bevindt zich op een steenworp afstand van Deventer Boutique & Heritage B&B museumhuis "De Worp". Op een paar minuten wandelafstand ligt de veerpont over de IJssel die tot 23.00 uur vaart. Huize de Worp ligt centraal in de NS wandeltochten Zutphen - Deventer en Deventer - Olst.

Deventer Gevels      Bergkwartier Deventer

Deventer is een prachtige monumentale stad en één van de oudste steden van Nederland. Het bekende marktplein "De Brink" met haar vele horecagelegenheden is een begrip in Nederland en overal in de stad zijn bijzondere gebouwen te bewonderen zoals De Waag, De Lebuïniskerk en de Bergkerk. Een rondleiding door de stad is een echte aanrader, via het vvv-kantoor kunt u een privé-rondleiding boeken. U wordt dan opgehaald bij de veerpont. Ook kunt u prima winkelen in Deventer In de diverse straten en steegjes vindt u heel veel unieke winkeltjes.

Evenementen in Deventer

In Deventer vinden jaarlijks veel grote evenementen plaats zoals "Deventer op Stelten", De grootste Boekenmarkt van Europa en het "Dickensfestijn", maar ook kleinere activiteiten zoals de Goede Vrijdagmarkt, De Zomerkermis, Brocantemarkten, Film op de Brink en veel meer.

Deventer op Stelten      Deventer op stelten      Dickensfestijn Deventer

Activiteiten in Deventer

In Hanzestad Deventer kunt u cultureel genieten van heel diverse musea of een bezoek brengen aan de Schouwburg of Theater Bouwkunde. Daarnaast biedt de stad en omgeving ook mogelijkheden voor eindeloze wandel- en fietstochten, zwemmen, schaatsen, bowlen, golfen, vissen en rondvluchten vanaf vliegveld Teuge. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.deventer.info

 

Havensloep Deventer

Havensloep Deventer

Het leukste uitje op het water in Deventer, Zutphen en omstreken. Geniet, beleef en ervaar de IJssel of het Havenkwartier op een van onze sloepen. Tot snel aan boord bij Havensloep Deventer: havensloepdeventer.nl

Havensloep Deventer          

 

Cultuur, Natuur en Wellness rondom Deventer

Voor liefhebbers van gezelligheid van de historische binnenstad of het prachtige buitengebied is Huize "De Worp"een fantastisch startpunt. De vele evenementen die in Deventer plaatsvinden zijn vanaf deze locatie tevens uitstekend te bereiken. Een bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe, Nationaal Park De Sallandsche heuvelrug, de Achterhoek , Paleis Het Loo of een wellnessbezoek aan Thermen Bussloo of De Veluwse Bron zijn van hieruit perfect te combineren met een gezellig avondje Deventer.

Het prachtige en nieuwe museum More in het nabijgelegen Gorssel, museum Het Nijenhuis in Heino of De Fundatie in Zwolle zijn zeker ook een bezoek waard.

Uw gastheer vertelt u graag wat de mogelijkheden in de omgeving zijn.

  Thermen Bussloo      Paleis het Loo     Edelherten

 

Heemschut   SKBLReserveer een kamer via Booking.com